فیلر و ژل چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

فیلرهای پوستی و ژل‌ها، مواد تزریقی پُرکننده‌ای هستند که به‌عنوان یک روش غیرجراحی برای زیباسازی و جوان‌سازی چهره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فیلر‌های پوستی، به موادی تزریقی گفته می‌شود که چین‌وچروک و خطوط روی صورت شما را صاف می‌کنند. فیلرهای پوستی نوعی از پُرکننده‌های پوستی هستند. انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارد. پزشکان و افراد متخصص، معمولاً فیلرهای پوستی را در نواحی اطراف چشم، دهان و بینی تزریق می‌کنند. تزریق فیلر پوستی، یکی از انواع عمل‌های زیبایی رایج محسوب می‌شود و معمولاً فوراً نتیجه می‌دهد و می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها ماندگاری داشته باشد.

ژل‌ها نیز نوعی فیلر پوستی یا پُرکننده هستند که از مواد متفاوتی نسبت به فیلرهای پوستی ساخته می‌شوند. به‌همین‌دلیل می‌توان گفت که تمام ژل‌ها فیلر پوستی هستند؛ اما همه‌ی فیلرهای پوستی، ژل نیستند!

تزریق فیلر پوستی نوعی روش زیبایی غیرجراحی است. فیلر‌های پوستی چین‌و‌چروک‌ها را پُر می‌کنند، خطوط روی پوست را صاف می‌کنند و به صورت شما حجم می‌بخشند. پزشک متخصص، این مواد را دقیقاً زیر پوست شما تزریق می‌کند.

معمولاً افراد برای بهبود ویژگی‌های ظاهری صورت خود یا به‌دست آوردن ظاهری جوان‌تر، از فیلرهای پوستی استفاده می‌کنند. انجام این روش زیباسازی پوست معمولاً کمتر از نیم ساعت طول می‌کشد و زمان بهبودی آن هم سریع است. نتایج تزریق فیلرهای پوستی فوراً دیده می‌شوند و بسته به نوع فیلر و محل تزریق آن، ماه‌ها یا حتی سال‌ها دوام می‌آورند.

انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارند و پزشک گزینه‌های مختلف را به شما ارائه می‌دهد و بهترین نوع را برای شما انتخاب می‌کند. در تزریق فیلرهای پوستی نیز همانند هر عمل زیبایی دیگری، خطراتی از جمله عفونت، خون‌ریزی و کبودی وجود دارد. طرح‌های بیمه درمانی معمولاً رویه‌های زیباسازی چهره، مانند تزریق فیلر پوستی را پوشش نمی‌دهند. با وجود خطرهای موجود بهترین کار این است که بهترین فیلر را برای این امر انتخاب کنید. یکی از بهترین فیلرهای پوستی موجود در بازار، فیلر پوستی ژوابکس است که در انواع مختلفی تولید شده و برای نواحی مختلف صورت به‌کار می‌رود.

چرا مردم از فیلرهای پوستی استفاده می‌کنند؟

با افزایش سن، بدن رفته‌رفته کلاژن خود را از دست می‌دهد. کلاژن، ماده‌ی مهمی است که در سراسر بدن از جمله در پوست، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌های هم‌بند وجود دارد. کاهش مقدار کلاژن در پوست باعث افتادگی پوست و کاهش حجم ناحیه‌ای می‌شود. پوست نازک‌تر می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و شروع به افتادگی می‌کند.

برخی از دارو‌های تجویز شده برای درمان بیماری‌هایی مانند HIV می‌توانند باعث لاغری صورت شوند. برخی افراد پس از مصرف این دارو‌ها، برای بازگرداندن حجم صورت خود از فیلرهای پوستی استفاده می‌کنند.

استفاده از فیلرهای پوستی چه مزایایی دارد؟

بسیاری از افراد فوراً نتایج تزریق فیلرهای پوستی را مشاهده می‌کنند. تزریق‌ فیلر معمولاً کمتر از یک ساعت طول می‌کشد و در همان مطلب پزشک انجام می‌شود. از آن‌جایی که تزریق فیلر یک درمان غیرجراحی است، زمان بهبودی آن بسیار کم است.


سوال مهمی که همیشه استفاده کنندگان از فیلر را درگیر خود می‌کند این است که ماندگاری فیلرها چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت که نتایج تزریق فیلرهای پوستی بین چند ماه تا چند سال ماندگاری دارند و این به‌نوع فیلری که استفاده کرده‌اید بستگی دارد. برخی از فیلرها تا دو سال ماندگاری دارند.

پس تا این‌جای کار متوجه شدید که دوره‌ی نقاهت کوتاه و همچنین ماندگاری نسبتاً طولانی، از جمله مزایای فیلرهای پوستی هستند. برخی دیگر از مزایای فیلرهای پوستی عبارتند از:

تفاوت بین تزریق ژل و فیلر

در مورد تفاوت بین تزریق ژل و فیلر لب باید گفت که ژل‌ها نیز نوعی فیلر هستند؛ اما همان‌طوری که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، هر فیلری نمی‌تواند ژل باشد.

ژل‌ها نوعی ماده مصنوعی هستند که برای از بین بردن شیارهای عمیق پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مصنوعی بودن ژل، اصلی‌ترین تفاوت آن با فیلر است.

زمانی که متخصص برای برطرف کردن مشکلات پوستی از ژل استفاده می‌کند، نتیجه به‌سرعت و در کوتاه‌ترین زمان مشخص خواهد شد.

از فیلر معمولا برای برطرف کردن شیارهای نیمه عمیق، مانند شیارهای زیر چشم یا جای زخم‌های روی پوست استفاده می‌کنند. این در حالی است که ژل برای شیارهای عمیق مورداستفاده قرار می‏گیرد و متخصص می‌تواند با استفاده از آن شیارهای عمیق صورت را برطرف کند.

عوارض ژل و فیلر نیز از دیگر تفاوت‏های میان این دو روش است. به‌طور کلی فیلرها در مقایسه با ژل‌ها عوارض کمتری دارند. البته اگر تزریق فیلر و ژل توسط یک متخصص زیبایی باتجربه انجام شود، احتمال بروز این عوارض به حداقل خواهد رسید. متخصصان توصیه می‌کنند که افراد پیش از رسیدن به سن بلوغ چنین تزریقاتی را انجام ندهند؛ زیرا در سن بلوغ تغییرات مختلفی برای چهره رخ می‌دهد و همین موضوع باعث می‌شود که نتیجه‌ی تزریق ژل و فیلر چندان خوشایند نباشد.

ژل و فیلر در ماندگاری نیز با یکدیگر تفاوت دارند. ماندگاری فیلر، به‌خصوص فیلرهای دائمی در مقایسه با ژل بیشتر خواهد بود. ژل معمولاً بین ۶ تا ۱۲ ماه و فیلر بین ۶ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارد. البته شرایط پوست، عادت‌های زندگی و… نیز می‌توانند در مدت‏زمان ماندگاری این مواد موثر باشند.


ژل‌ها نیز مانند فیلر‌ها انواع مختلفی دارند که به دو دسته ژل‌های نیمه ماندگار و ژل‌های ماندگار تقسیم می‌شوند. در نظر داشته باشید که ژل‌های دائمی (ژل‌های با ماندگاری طولانی)، عوارض شدیدی را به همراه دارند و در برخی از موارد باعث مرگ می‌شوند. به‌همین‌دلیل امروزه از این ژل‌ها استفاده نمی‌شود. این نوع ژل‌ها با نام پاژ شناخته می‌شوند که عموماً برای رفع چین‌وچروک سطحی به کار ‌می‌روند. 

در واقع هم از ژل و هم از فیلر می‌توان برای برجسته کردن صورت استفاده کرد و این مواد برای افرادی که خواهان تغییر چهره هستند بهترین گزینه هستند. روش تزریق ژل و فیلر شبیه هم است به این صورت که با سر سوزنی بسیار نازک این مواد به زیر پوست تزریق می‌شود تا بافت نرم لایه داخلی پوست را پر کنند.

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، تمام ژل‌ها نوعی فیلر هستند که از محبوب‌ترین فیلر‌های مورد استفاده می‌توان به فیلر مبتنی بر هیالورونیک اسید ژوابکس اشاره کرد. لذا اگر می‌خواهید تفاوت بین تزریق ژل و فیلر لب را بدانید باید بگوییم که ژل‌ها دسته‌ای کوچک از انواع فیلر‌ها هستند و از این مواد برای بازگردانی حجم از دست رفته و رفع چین‌وچروک پوست استفاده می‌شود و این روش درمانی بسیار ساده و بدون جراحی است.

یک ژل ایده‌ئال چه ویژگی‌هایی دارد؟

پس از بیان تفاوت‌های فیلر و ژل حال نوبت آن رسیده است تا تفاوت میان ژل ایده‌ئال و ژل نامناسب را بدانید. آن‌چه که در ژل‌ها اهمیت زیادی دارد عبارت است از:

آیا تزریق ژل یا فیلر در لب خطرناک است؟

روش‌های معرفی شده تزریق ژل یا فیلر خطرناک نیستند و نیازی نیست که نگران باشید؛ اما همیشه باید توجه داشته باشید که یک متخصص پوست باتجربه این مواد را برای شما تزریق کند و از مراجعه به سالن‌های زیبایی که مجوز و تجربه‌ی لازم برای انجام این‌کار را ندارند خودداری کنید. اگر یک متخصص فیلر یا ژل را برای شما تزریق کند، عوارض جانبی آن به صفر می‌رسد.