مراقبت‌های لازم پس از تزریق فیلر

تزریق فیلرهای پوستی نیز همچون سایر روش‌های زیباسازی پوست، نوعی شرایط پزشکی محسوب می‌شود که به مراقبت‌های پس از درمان نیاز دارد.

اگر به‌تازگی فیلرهای پوستی را تزریق کرده‌اید یا قصد دارید که این‌کار را انجام دهید، لازم است که درمورد تمام جوانب آن اطلاعات کافی کسب کنید. یکی از بخش‌های مهم تزریق فیلرهای پوستی، مراقبت‌های پس از درمان است. اگر شما با روش‌های مراقبتی آشنایی داشته باشید، می‌توانید بهترین نتیجه را از تزریق فیلرهای پوستی کسب کنید و امکان وقوع ناراحتی‌ها را به حداقل برسانید. پیش از مطالعه این مطلب پیشنهاد می‌شود مقاله "نکات مهم در تزریق فیلر" را مطالعه بفرمایید.

در این مطلب، قصد داریم که شما را با روش‌های مراقبتی پس از تزریق فیلرهای پوستی آشنا کنیم.

چندین سال است که بوتاکس و دیسپورت به‌عنوان روش‌هایی معجزه‌آسا برای رسیدن به زیبایی معرفی می‌شوند. بسیاری از افراد به تزریق دیسپورت تمایل دارند؛ اما در واقع نمی‌توان گفت که دیسپورت یا بوتاکس برای تمامی نقاط صورت مناسب هستند. متخصص زیبایی تشخیص می‌دهد که یک فرد به چه نوع فیلری نیاز دارد. بوتاکس و دیسپورت کاربردهای زیادی دارند؛ اما بهتر است که شما از یک برنامه‌ی درمانی منطقی پیروی کنید. اگر بوتاکس یا دیسپورت برای صورت شما مناسب نباشند، متخصص پوست روش‌های دیگری را به شما پیشنهاد می‌دهد.

در ادامه، دستورالعمل‌های قبل و بعد از تزریق فیلرهای پوستی را می‌خوانید.

برای تزریق فیلرهای پوستی، حتماً به پزشک متخصص زیبایی مراجعه کنید. بسیاری از مراکز زیبایی ادعا می‌کنند که می‌توانند فیلرهای پوستی را برای شما تزریق کنند؛ اما این‌کار، بسیار حساس بوده و به دانش و مهارت بالایی نیاز دارد. سعی کنید به پزشکی مراجعه کنید که تجربه‌ی زیادی دارد و از روش‌های پیشرفته استفاده می‌کند. تزریق فیلر یک تخصص است و انواع مختلفی از فیلرها در بازار وجود دارند که پیش‌تر در این مطلب به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای هر ناحیه از صورت، روش خاصی برای تزریق وجود دارد.

بعد از تزریق فیلر، وارد دوره‌ی نقاهت می‌شوید که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر شما بدانید که در این دوره چه کارهایی را باید و چه کارهایی را نباید انجام دهید، می‌توانید بهترین نتیجه را از تزریق فیلرها بگیرید.

اولین قدم برای این‌که مطمئن شوید از تزریق فیلرهای پوستی بهترین نتیجه را می‌گیرید این است که حتماً به یکی از بهترین متخصص‌های زیبایی مراجعه کنید و اجازه دهید که عمل تزریق فیلر را برای شما انجام دهد.

تزریق فیلر در صورت

بایدها و نبایدهای قبل از تزریق فیلر

به‌منظور کاهش عوارض همچون میزان کبودی یا تورم در محل‌های تزریق، لطفاً دستورالعمل‌های زیر را دنبال کنید.

·         از یک هفته قبل از تزریق فیلرهای پوستی، از مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون بدون نسخه مانند آسپرین، موترین، ایبوپروفن و Aleve خودداری کنید. اگر به دلایل پزشکی آسپرین مصرف می‌کنید، لطفاً با پزشک خود مشورت کنید.

·         به مدت یک هفته از مصرف مکمل‌هایی مانند خار مریم، جینکو بیلوبا، روغن پامچال، سیر، جینسینگ و ویتامین E خودداری کنید.

·         از سه روز قبل از تزریق فیلرهای پوستی، از مصرف محصولات موضعی مانند ترتینوئین (رتین‌آ)، رتینول‌ها، رتینوئید‌ها، گلیکولیک اسید یا هر محصول ضد پیری خودداری کنید.

·         سه روز قبل از تزریق فیلرهای پوستی، از اپیلاسیون، بلیچینگ، کندن مو یا استفاده از کرم موبر روی ناحیه تحت درمان، خودداری کنید.

·         ۲۴ ساعت قبل از تزریق فیلرهای پوستی، از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.

·         اگر تبخال صورت دارید، این خطر وجود دارد که در اثر سوراخ شدن پوست اطراف تبخال به‌وسیله‌ی سوزن، آلودگی ایجاد شود و تبخال به سایر نقاط صورت نیز سرایت کند. لطفاً اگر مستعد ابتلا به تبخال هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

·         اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید یا به هر ماده‌ای حساسیت دارید یا از اختلالات عصبی رنج می‌برید، از فیلر‌های پوستی استفاده نکنید. اگر سؤالی در این مورد دارید، پیش از تزریق فیلرهای پوستی آن را با پزشک خود مطرح کنید.

آن‌چه که باید روز درمان انجام دهید

·         روز انجام تزریق فیلرهای پوستی، باید یک‌سری اقدامات را انجام دهید تا مطمئن شوید بهترین نتیجه را از درمان می‌گیرید.

·         با صورتی تمیز، شسته و بدون آرایش به مطب پزشک مراجعه کنید.

·         به‌منظور به‌حداکثر رساندن راحتی شما و کاهش درد در طول عمل، ممکن است از یک بی‌حس‌کننده موضعی استفاده شود. در برخی موارد، یک داروی بی‌حس‌کننده موضعی به داخل یا اطراف ناحیه‌های مورد درمان تزریق می‌شود. شما باید برای این موضوع آمادگی‌های لازم را داشته باشید.

تزریق فیلر در بالای لب

یک ساعت پس از درمان

وقتی که روند تزریق فیلر پوستی با موفقیت انجام شد، وارد دوره‌ی نقاهت می‌شوید. این دوره از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌توان گفت که مراقبت‌های پس از درمان، نتیجه‌ی کار را تعیین می‌کنند؛ پس اگر می‌خواهید بهترین نتیجه را از تزریق فیلرهای پوستی بگیرید، باید نکاتی که در ادامه آورده شده‌اند را در نظر گرفته و حتماً آن‌ها را رعایت کنید.

·         بلافاصله پس از درمان، ممکن است قرمزی، کبودی، تورم، حساسیت یا خارش در نزدیکی محل تزریق وجود داشته باشد. از خاراندن، ماساژ یا فشار دادن ناحیه‌ی اطراف محل تزریق خودداری کنید. این اتفاق کاملاً طبیعی است و به‌طور کلی ظرف چند ساعت تا چند روز ناپدید می‌شود. اگر این علائم بیش از ۳ روز طول کشیدند، با پزشک خود موضوع را درمیان بگذارید.

·         به‌عنوان بخشی از مراقبت‌های پس از درمان، پزشک متخصص ممکن است یخ، کرم و قرص آرنیکا و قرص بروملین را در اختیار شما قرار دهد. همه‌ی این‌ها می‌توانند احتمال وقوع کبودی را کاهش دهند یا اگر در اطراف ناحیه‌ی تزریق کبودی ایجاد شده باشد، آن‌را رفع کنند.

·         در صورت لزوم می‌توانید برای کاهش درد از استامینوفن (تیلنول یا دیگر نام‌های تجاری) استفاده کنید.

۶ الی ۱۰ ساعت پس از درمان

ساعت‌های نخست پس از درمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند؛ زیرا بسیاری از افراد به‌دلیل آشنا نبودن با شرایط پس از درمان، در این ساعات کارهایی می‌کنند که می‌توانند به نتیجه‌ی عمل آسیب بزنند.

·         از نوشیدن الکل یا ورزش شدید خودداری کنید؛ زیرا ممکن است منجر به کبودی بیشتر شود.

·         تا زمانی که تورم و قرمزی برطرف نشده است، از تماس گرمای شدید با ناحیه‌های درمان شده خودداری کنید. تماس گرمایی شدید شامل آفتاب گرفتن، برنزه کردن، سونا، جکوزی یا موم داغ است. همچنین از سرمای شدید مانند اسکی یا سایر ورزش‌های زمستانی اجتناب کنید.

·         توصیه می‌شود که برای کمک به کاهش کبودی، پماد آرنیکا (یک پماد طبیعی که معمولاً برای کاهش کبودی استفاده می‌شود) را تهیه و استفاده کنید. این پماد بدون نسخه است و می‌توانید آن‌را در بیشتر داروخانه‌ها بیابید.

·         از حرکت دادن بیش‌ازحد نواحی درمان شده خودداری کنید. بااین‌حال، اگر یک برآمدگی قابل مشاهده در ناحیه‌ی تزریق یا نواحی اطراف آن وجود دارد، می‌توانید آن ناحیه را طبق راهنمایی پزشک ماساژ دهید. بسته به نواحی تحت درمان و محصول مورد استفاده، ممکن است این برآمدگی احساس سفتی داشته باشد. این نواحی با گذشت زمان نرم (معمولاً یک الی دو هفته) شده و سفتی اولیه‌ی خود را ازدست می‌دهند.

·         برای جلوگیری از ایجاد التهاب و کبودی احتمالی، بهتر است شب اول چندین بالشت زیر سر خود قرار دهید تا سر، بالاتر از بدن قرار گیرد. با این‌کار مانع از ایجاد فشار در ناحیه سر خواهید شد.

·         می‌توانید از کرم ضد آفتاب و محصولات آرایشی استفاده کنید و ناحیهی تحت درمان را به آرامی با یک پاک‌کننده ملایم شستشو دهید. توصیه می‌شود که برای این‌کار از پاک‌کننده‌های فوق‌العاده حساس استفاده کنید.

تزریق فیلر در لب

توصیه‌های اضافی برای مراقبت پس از تزریق فیلر پوستی

بسیاری از افراد بر این باورند که تزریق فیلرهای پوستی برای همه نتیجه‌ی یکسانی دارد؛ اما این‌گونه نیست. اگر پزشکی که برای تزریق فیلرهای پوستی انتخاب می‌کنید با تجربه باشد و مراقبت‌های پس از درمان را نیز به‌خوبی انجام دهید، نتیجه‌ی بهتری می‌گیرید.

محصولات حاوی ویتامین C می‌توانند پوست را تقویت کرده و شُل بودن پوست را کاهش داده و بافت پوست را بهبود ببخشند. علاوه‌براین، استفاده از ترتونوئین (یا رتین‌آ) به بازسازی سلول‌های اپیدرم پوست (لایهی بالایی پوست) کمک می‌کند. با گذشت زمان، ترتونوئین می‌تواند پوست را تقویت کرده، استحکام و انعطاف‌پذیری بافت آن‌را را بهبود ببخشد. ترتونوئین (یا رتین‌آ) را می‌توانید به‌صورت بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کنید یا اگر هم بخواهید، پزشک می‌تواند برای شما نسخه بنویسد و بهترین غلظت آن‌را به شما معرفی کند.

۹۸ درصد از آسیب‌های پوستی (پیری، چین‌و‌چروک، لکه‌های تیره و رنگ‌دانه‌های بیش‌ازحد) ناشی از آسیب‌های خورشید هستند. استفاده از کرم ضد آفتاب برای حفظ ظاهر و سلامت پوست شما حیاتی است. سعی کنید پس از تزریق فیلرهای پوستی، هر چهار ساعت یک‌بار، کرم ضد آفتاب استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود که از کرم ضد آفتاب با SPF (شاخص محافظت از پوست در برابر نور خورشید) بالاتر از ۳۰ استفاده کنید. بهترین گزینه برای شما SPF 45 یا بیشتر خواهد بود.

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید، از محصولات ضد آفتاب پودری استفاده کنید. می‌توانید این پودر را به‌صورت دوره‌ای روی صورت و سینه‌ی خود بمالید.

سعی کنید در هفته ابتدایی پس از تزریق فیلرهای پوستی از انجام فعالیت‌های شدید ورزشی یا کاری خودداری کنید. انجام این‌کارها باعث افزایش تورم و کبودی احتمالی می‌شود.

سعی کنید از مصرف غذای‌های تند و ادویه‌دار و استعمال دخانیات خودداری کنید؛ زیرا این‌کارها باعث طولانی‌تر شدن روند بهبودی شما می‌شوند.

بهتر است تزریق فیلرهای پوستی را زمانی انجام دهید که وقت آزاد داشته باشید و هیچ فعالیت شدیدی در پیش‌رویِ شما نباشد. به‌عنوان مثال پیش از انجام سفر از تزریق فیلرهای پوستی خودداری کنید؛ زیرا نمی‌توانید مراقبت‌های لازم را به‌عمل بیاورید و نتیجه‌ی نامطلوبی می‌گیرید.

فیلر چشم

اگر پس از تزریق فیلرهای پوستی هر کدام از شرایط زیر را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

·         تب و یا لرز

·         اگر ناحیهی تزریق قرمز شده یا حتی با لمس جزئی هم متوجه داغ بودن آن می‌شوید

·         درد شدید یا افزایش درد در محل تزریق

·         ظهور لکه‌های رنگی در نواحی تزریق نشده یا سفید شدن نواحی تزریق شده

این نکته را باید در نظر داشته باشید که فیلرهای پوستی دائمی نیستند و آن‌ها ماندگاری محدودی دارند و ماندگاری آن‌ها نیز به نوع فیلر و محلی که در آن تزریق شده بستگی دارد. برخی از فیلرهای کوتاه‌مدت مانند فیلرهای ساخته شده از هیالورونیک اسید بین ۶ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند و البته این ماندگاری نیز به ناحیه‌ای بستگی دارد که فیلر را در آن تزریق کرده‌اید. فیلرهای تحریک‌کننده کلاژن ماندگاری نسبتاً طولانی‌تری دارند و گفته می‌شود که بین ۳ الی ۵ سال ماندگاری دارند.

بیشتر افراد، ۶ الی ۱۲ ماه پس از اولین تزریق و رفع چین‌وچروک‌ها، مجدداً آن‌را به‌روزرسانی می‌کنند. اگر از فیلرها در ناحیه‌ی لب‌ها استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم که ۶ الی ۹ ماه بعد، تزریق بعدی را انجام دهید.

اگر تمام نکات گفته شده در این مطلب را رعایت کنید، می‌توانید بهترین نتیجه را از تزریق فیلرهای پوستی بگیرید و احساس زیبایی کنید.